Profilsystem

Hitta rätt stålprofil

Vi har fem övergripande koncept som du kan välja mellan; oisolerade stålprofiler, isolerade stålprofiler (med bruten köldbrygga), brandisolerade stålprofiler, profiler för fasader och rostfria profiler. Alla finns i en rad olika bredder och profildjup. Kika gärna närmare på våra koncept och breda utbud av stålprofiler för att se vilka klassificeringar och säkerhetsbeteckningar de är testade för, eller hör av dig, så hjälper vi dig att hitta det profilsystem som uppfyller just dina önskemål och krav.

Stålets fördelar

Profiler i stål ger många fördelar. Stålpartiet ger konstruktionen stabilitet och har, jämfört med andra material, en mycket bättre motståndskraft mot yttre påverkan. Stålet är dessutom ett miljövänligt material – läs gärna mer om det under skydd och säkerhet. Stålet är ett flexibelt material som går att forma efter arkitekters och kunders önskemål. Våra profilsystem omfattar t ex bågar, runda fönster och välvda dörrar och vi kan i innovativa lösningar anpassa profilbredd och profildjup efter designmässiga krav. Stålet ger också stor valfrihet sett till ytbehandling. Våra profiler kan lackeras i valfri kulör ur RAL- eller NCS- färgskalan. Rostfria profiler används med fördel olackerade vilket ger en klassiskt attraktiv byggdesign. Den fördelaktiga prisnivån och låga totala ägarkostnaden är också två fördelar med att välja stål istället för andra material.

Hållbara stålprofiler

Det finns många starka skäl att välja stålprofiler i våran broschyr kan du läsa mer om vilka dessa skäl är. Blir du förvirrad av alla typgodkännanden, siffor och förkortningar? Lugn, vi har försökt hålla oss undan svårbegripliga detaljer men eftersom dokumenterad säkerhet är a och o för oss kan du hitta mer information på vår hemsida eller höra av dig så förklarar
vi vad som gäller. Här kan du läsa låran broschyr om Hållbara stålprofiler

Våra profilsystem

SP 300 <br>Oisolerade stålprofiler

SP 300
Oisolerade stålprofiler

Stålprofilsystem med oisolerade och brandisolerade stålprofiler för glasade dörr-, skjutdörr-, vägg- och fönsterpartier.
SP 500 <br>Isolerade stålprofiler

SP 500
Isolerade stålprofiler

Isolerade stålprofilsystem med bruten köldbrygga för glasade dörr-, skjutdörr och väggpartier.
SP 700 <br>Brandisolerade stålprofiler

SP 700
Brandisolerade stålprofiler

Brandisolerande stålprofilsystem med obrännbar isolerande kärna godkända för vägg-, dörr-, skjutdörr- och fönsterpartier.
SP 600 <br>Profiler för fasad och taksystem

SP 600
Profiler för fasad och taksystem

Stålprofilsystem SP 600

SP 900
Rostfria stålprofiler

Samtliga stålprofilsystem – SP 300, SP 500 och SP 700 – erbjuds i rostfritt stål, syrafast kvalitet EN 1.4404 (ASTM 316L, SS 2348).